Vissen in zoet water

Voorheen waren er aparte visrapportages voor de verschillende onderdelen van de actieve vismonitoring  (IJsselmeer en Markermeer, grote rivieren en randmeren) en voor de passieve vismonitoring (fuikmonitoring, zalmregistraties en ankerkuil). Voor een betere vindbaarheid van de visgegevens is in 2014 gestart om deze te integreren tot slechts 1 rapport. In de eerste jaren bestond het nieuwe geïntegreerde rapport uit drie afzonderlijke delen.

Eerste deel

Het eerste deel beschrijft steeds de toestand en trends per KRW-waterlichaam, de landelijke trends van de habitatrichtlijnsoorten (Natura2000) met daarnaast jaarlijks een hoofdstuk met een wisselende thematische uitwerking.

Tweede deel

Het tweede deel betreft gedetailleerde informatie over de toegepaste methode van bemonsteren vanaf het begin van iedere monitoringsreeks.

Derde deel

Het derde deel betrof een zeer extensieve uitwerking van de data in talloze grafieken en tabellen. Niet alleen vanwege een enorme tijdsbesparing om jaarlijks dit deel te maken, maar vooral ook om gebruikers veel beter te kunnen bedienen, is vanaf 2016 de zoetwatervis-data WMR te raadplegen en ook zelf te bevragen. De gedrukte versie van het derde deel is daarmee vanaf dat moment dan ook komen te vervallen.

Geïntegreerde rapportages over vis in de zoete rijkswateren en overgangswateren (in opdracht van Rijkswaterstaat en het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN))

Rapporten over grote rivieren en Randmeren

Rapporten over IJsselmeer en Markermeer sinds 2009

Rapporten over de fuik- en zalmregistraties sinds 2009