Nieuws
Resultaten
Op deze site is een pagina toegevoegd over het RWS-project 'Biologische Waterdata' . Dit project is onderdeel van het programma Beschikbaar maken Waterdata (BmW).
Deltares, Rijkswaterstaat en het KNMI werken samen om inzichten vanuit de nieuwe klimaatscenario's te vertalen naar het afvoerregime van de Rijn en Maas.
Rijkswaterstaat en Deltares werkten samen aan een instrument dat morfologie van de Waddenzee nog beter in beeld brengt.
Binnenkort gaan rapporten van Rijkswaterstaat over naar een ander platform. Daardoor kunnen soms rapporten tijdelijk niet beschikbaar zijn.
Wilt u meer weten over de ecologische gevolgen van zandwinning uit de Noordzee? Kijk dan op de nieuwe website Zanduitzee.nl.
Tijdens de landelijke Waterinfodag op 1 november in Den Bosch licht Rijkswaterstaat toe hoe ze haar 'water-data' ontsluit. Lees hier wat we vertellen en download de powerpoint presentatie.
De data van de tellingen van strandafval door Rijkswaterstaat zijn vanaf nu beschikbaar op Waterinfo.
Mogelijk heeft u het al gemerkt, maar het was niet mogelijk om alle fytoplankton en diatomeeën data tegelijkertijd van Waterinfo te downloaden. Daarom wordt nu gewerkt aan een andere oplossing.
Er is een begin gemaakt met het online beschikbaar stellen van de gegevens van poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) in oppervlaktewater en zwevend stof en andere projectmatig ingewonnen gegevens.
Vegetatiemonitoringstool beschikbaar via Waterinfo Extra
Bathymetrie is in te zien via een kaartviewer die ook toegankelijk is via Waterinfo Extra.
Sinds vandaag kunt u rapporten die gemaakt zijn over of gemaakt zijn met data van de landelijke monitoring van Rijkswaterstaat gemakkelijk via trefwoorden vinden.
In de nieuwe versie van Waterinfo is de samenhang met Waterinfo Extra vergroot, waardoor de twee sites elkaar versterken.
Een primeur op Waterinfo; de waterstanden van drie waterschappen van de vaarweg Lemmer - Delfzijl zijn sinds vandaag beschikbaar.
Vier nieuwe biologische en vijf chemische datasets van het landelijk meetnet sinds juli 2019 beschikbaar op Waterinfo Extra.
De data van het fytobenthos-meetnet kunt u sinds kort via Waterinfo downloaden. In het fytobenthos-meetnet worden algen gemeten die vast zitten op stenen of rietstengels.
In Waterinfo zijn veel nieuwe data beschikbaar van het MWTL-chemie monitoringprogramma. Het betreft nieuwe stoffen en data van zwevend stof.
Met deze nieuwe versie kunt u de hoog en laag waters van het komend jaar en de gemeten temperatuur en zoutgehaltes op verschillende dieptes bekijken.
We beseffen dat data steeds belangrijker worden. We doen ons best om ze beschikbaar te krijgen.
Dichtheden van fytoplankton (= zwevende algen) zijn beschikbaar in Waterinfo. U kunt de data vanaf nu op die site downloaden.