Rijkswaterstaat legt uit hoe ze haar water-data ontsluit

Gepubliceerd 30 oktober 2021

Tijdens de landelijke Waterinfodag op 1 november in Den Bosch licht Rijkswaterstaat toe hoe ze haar 'water-data' ontsluit. Lees hier wat we vertellen en download de powerpoint presentatie.

De Waterinfodag is de netwerkdag over de informatievoorziening in de watersector. De Waterinfodag is een congres, beurs en ontmoetingsdag voor medewerkers van waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, drinkwaterbedrijven, bedrijven en studenten. Rijkswaterstaat besteedt in één sessie aandacht aan het ontsluiten van haar 'water-data' en dan met name projectdata.

Deze data zijn waardevol voor hergebruik door Rijkswaterstaat en de maatschappij. Maar ze zijn ook heel divers en niet centraal gepland en aangestuurd. Door een protocol, werkwijze en data-infrastructuur archiveert en ontsluit Rijkswaterstaat deze data op internet. In de presentatie tonen we hoe we dit samen met het Informatiehuis Marien hebben aangepakt. Daarnaast zullen we een aantal nieuwe functionaliteiten tonen in Waterinfo en Waterinfo Extra.

Powerpoint presentatie